Radno vreme:  Ponedeljak‑petak  10:00‑17:00  
Tel.:  063/457-185     011/3077-946

Zamena tastature laptopa

Servis računara voždovac > Zamena tastature laptopa

Zamena tastature laptopa

Zamena tastature laptopa predstavlja uobičajen i veoma čest servis, zato što je tastatura dosta izložena prljanju i polivanju tečnosti tokom rada.

Do kvara laptop tastature može doći vremenom, i to se karakteriše otkazivanjem rada pojedinih tastera. U tom slučaju nekada je moguće zameniti tastere ako se primeti da su oštećeni, mada u većini slučajeva dolazi do kompletne zamene tastature laptopa.

Ipak veoma često tastatura strada zbog prosipanja tečnosti po njoj. Par kapi vode ne predstavlja opasnost – ali u slučaju prosipanja malo veće količine vode može doći i do oštećenja hardvera. Voda može da prodre u samo kućište laptopa. Tada je neophodno momentalno okrenuti laptop naopako i izvaditi bateriju. Naravno strujni adapter mora biti takođe isključen. Sledeći korak je kontaktiranje servisa.

Što se tiče kvara usled polivanja tečnosti, najgori scenario je prosipanje kafe, sokova i sl. U tom slučaju da se tečnost zadržala u tastaturi, neminovno dolazi do propadanje tastera i do zamene tastature laptopa novom.

Tastatura ne radi?